top of page
Hanna Scheepens Gestalt-Art Therapie

Wie ben ik

Achtergrond
Mijn werkervaring van de afgelopen tien jaar is breed waarbij de kern het werken met mensen vormt. Van uiteenlopende onderwijs projecten en opdrachten uitvoeren tot jongeren met een licht verstandelijke beperking begeleiden. Daarnaast heb ik meerdere lange reizen gemaakt en vrijwilligerswerk gedaan met bijv. straatjongeren in een sloppenwijk in Oeganda. Deze ervaringen zorgen ervoor dat ik stevig in mijn schoenen sta en vertrouwen voel in het aangaan van uitdagingen. En dat met ruimte voor humor en vanuit mijn hart. 

Sinds vier jaar woon ik samen met mijn vriend in Almere Oosterwold. Dit is een groene zelf-bouw wijk. We hebben hier anderhalf jaar gewerkt en gewoond bij een leef- en werkgemeenschap. Als teamlid begeleidde ik jongvolwassenen met groeps- en individuele therapie. Ondertussen zijn wij verhuist en ga ik samen met mijn vriend en zoontje ons huis bouwen. Op dit moment richt ik mij op mijn eigen praktijk. Daarnaast werk ik ook in het onderwijs waar ik projecten uitvoer en kinderen begeleid. Dit doe ik zelfstandig en via Bijzonder Jij

Persoonlijke thema's

Eigen thema's doorwerken en aankijken is wat mij betreft essentieel om anderen hierin te kunnen begeleiden. Tijdens de opleiding tot Gestalt-Art therapeut begin je als cliënt. Hierdoor weet ik hoe het is om door persoonlijke processen heen te werken. In mijn zelfonderzoek kom ik erachter dat, ondanks nieuwe thema's die steeds weer langskomen, er een paar kernthema's zijn waar ik steeds bij terug kom. Deze thema's voelen voor mij dan ook als mijn specialismen waar ik naast mijn kennis als therapeut ook vanuit mijn ervaringsdeskundige rol kan putten. 

Mijn specialismen zijn: 

- Seksualiteit

- Biculturaliteit 

- Moederschap

Deze thema's zullen nooit 'af' zijn in de zin van dat ik er niet meer tegenaan zal lopen in mijn leven. Wel voel dat ik er op dit moment genoeg innerlijk werk aan heb gedaan waardoor ik anderen kan begeleiden in hun proces. In de tussentijd zal ik mijn eigen werk blijven doen d.m.v. persoonlijke sessies en supervisie die ik volg bij mijn opleiders. 

Opleidingen en Cursussen

  • Engelse Taal & Cultuur, UvA (BA) (2013-16)

  • Tweedegraads bevoegdheid Engels Docent, Uva (2014)

  • Humanistiek Pre-master en Master Jaar 1, UvH (2016-18)

  • Gestalt-Art Therapie, OLFLO (2018-23)

  • Nascholing Gestalt Therapie voor Kinderen, Maris Van Venrooij (2024)

  • Supervisie voor Geslalt Therapie, OLFLO (2024)

  • Psychosociale en Medische Basiskennis - Plato erkend, Academie voor Psychotherapie (heden)

Wie ben ik?: Over mij
bottom of page