top of page
IMG_0081_edited_edited.jpg

Individuele Sessie 

We beginnen met het onderzoeken van jouw behoefte en vraag tijdens een intake gesprek. Tijdens de sessies die daarop volgen kijken we steeds naar wat er nodig is. Afhankelijk van het moment kijken we naar welke werkvorm passend is. Denk aan: opstellingen, creatieve expressie, lichaamswerk. Het is ook een mogelijkheid om de sessies (gedeeltelijk) buiten in de natuur te doen. Deze werkvormen zijn altijd een uitnodiging en nooit een vaste vorm. Gestalt-Art gaat uit van het zelfhelende vermogen van de mens en jouw weten staat voorop. Ik ben er om je te begeleiden en ondersteunen waar nodig. Je hoeft niet van te voren een specifieke vraag of inbreng te hebben. Dit mag uiteraard wel. 

Wanneer kan Gestalt-Art iets voor je betekenen?

- piekeren/angst/paniek gerelateerde klachten 

- lichamelijke klachten of blokkades 

- neerslachtige/depressieve gevoelens 

- stress/ burn-out 

- rouw/verlies 

- leren je grenzen te voelen en aangeven

- gezond leren omgaan met seksualiteit en intimiteit 

- trauma verwerken

- zicht krijgen in oude patronen en schaduwkanten 

- groeien in jezelf en in contact 

Je hoeft geen specifieke reden of klacht hebben om in therapie te gaan.

Praktijkruimte

De praktijkruimte bevindt zich op wielen in mijn tuin in Almere Oosterwold. Omdat wij bezig zijn met het bouwen van ons huis en de uiteindelijke praktuikruimte is dit een tijdelijke ruimte. Het is klein maar fijn en er is genoeg plek om te werken met lichaamswerk, opstellingen en creatieve vormen. Daarnaast is er ook voldoende materiaal aanwezig om mee aan de slag te gaan. 

Sessie in de natuur

De sessies kunnen ook in de natuur plaatsvinden. Werken in de natuur kan een enorme rijkdom bieden. Het in beweging zijn tijdens het wandelen en de ontelbare mogelijkheden voor experimenten in de natuur zorgen voor een voedende omgeving. De natuur biedt veel wijsheid en inzichten die je op een organische manier tot je kunt nemen. Ook kunnen we in de natuur werken met opstellingen of creatieve vormen. We kunnen zowel van te voren als gedurende een traject kijken of we een sessie in de natuur willen laten plaatsvinden.

Waar? Omgeving Almere en Het Gooi. Mocht je voorkeur hebben voor een bos/natuurgebied dan kunnen we dit in overleg met elkaar afstemmen. 

Lees hier over werken in en met de natuur: Artikel Natuur Uw Arts

Praktisch

  • De sessie duurt +/- 1 uur 

  • De kosten voor een individuele sessie zijn 80 euro per uur

  • Intake kosten: 65 euro. 

  • Omdat ik aangesloten ben bij de SBGA (Stichting Bevordering Gestalt-Art Therapie) kan je vergoeding krijgen.

  • Kijk hier of je ermee in aanraking komt. 

Mocht je niet zeker weten of Gestalt-Art therapie iets voor je is, neem dan vooral contact op. We kunnen altijd vrijblijvend en gratis een oriëntatie gesprek voeren.  

IMG_5239_edited.jpg
“In de één op één sessie heb ik meer inzicht gekregen in mijn familieverhaal via een creatieve tijdlijn. Ik heb uiting gegeven aan wat mij inspireert en inzicht verkregen in mijn interesses. Via opdrachten en materialen die Hanna aandraagt is er vorm te geven aan deze zaken, wanneer je er zelf even niet meer bij kan. Kortom al deze vormen van expressie (zowel verbaal als non-verbaal), dragen bij aan meer inzicht in mijn levenspad.”
bottom of page