top of page
Kind Gestalt-Art Therapie

Gestal Speltherapie voor kinderen

Gestalt-Art speltherapie voor kinderen is in de basis hetzelfde als volwassenen. Bij kinderen ligt de nadruk echter vooral op spelvormen. Spel is de taal van kinderen. Door samen te spelen wordt duidelijk welke thema's er leven in het kind en hoe het kind hiermee omgaat. De therapie gaat erom kinderen bewust te maken van wat en hoe zij handelen en hierin nieuwe ervaringen op te laten doen. Er is ruimte voor het verkennen van de emoties die hierbij langskomen. Zo kunnen ze gaandeweg ervaren dat ze een keuze hebben in hun handelen en groeien in verantwoordelijkheid te nemen over hun leven. Een gelijkwaardige benadering waarbij liefdevolle grenzen aanwezig zijn, helpt hen zich veilig te voelen.  

Hoe ziet een traject eruit?

Voor kinderen die een therapeutisch traject aangaan gaat er altijd een gesprek met de ouders aan vooraf. Aan de hand van de vraag en situatie vervolgt de therapie daarna zonder de ouders erbij. Ik werk graag transparant en vanuit gelijkwaardigheid waardoor ik geen informatie achter de rug om van het kind bespreek met de ouders. Na een aantal sessies komen we samen met de ouders in een evaluatiegesprek waarbij we samen kijken naar hoe het gaat en wat er nodig is. 

Er is allerlei materiaal aanwezig in mijn praktijk zoals: speeplzand, klei, verf, playmobile, spelletjes, vingerpoppen, 

tijdschriften, etc. Ik werk zowel in de vrije vorm als met een opdracht, afhankelijk van de situatie van het kind en wat er passend is in het proces. 

Mocht je als ouder voelen dat je tegen persoonlijk thema's aanloopt waarvan je voelt dat je hier samen naar wilt kijken dan raad ik je zeker aan hiervoor een persoonlijke afspraak te maken. Tijdens de evaluatie gesprekken zullen we hier ook bij stilstaan maar dan is er niet genoeg tijd en ruimte om ook persoonlijke thema's uit te diepen. 

Neem gerust contact op als je vragen hebt of benieuwd bent naar wat Gestalt Speltherapie jullie kan bieden!

bottom of page