top of page
Kind Gestalt-Art Therapie
Kind Gestalt-Art Therapie

Gestalt-Art speltherapie voor kinderen

Gestalt-Art therapie voor kinderen is in de basis hetzelfde als volwassenen. Bij kinderen ligt de nadruk echter vooral op spelvormen. Reflectie op eigen handelen is niet de bedoeling van de therapie. De therapie gaat erom kinderen bewust te maken van wat en hoe zij handelen en hierin nieuwe ervaringen op te laten doen. Er is ruimte voor het verkennen van de emoties die hierbij langskomen. Zo kunnen ze gaandeweg ervaren dat ze een keuze hebben in hun handelen en groeien in verantwoordelijkheid te nemen over hun leven. Een gelijkwaardige benadering waarbij liefdevolle grenzen aanwezig zijn, helpt hen zich veilig te voelen.  

Voor kinderen die een therapeutisch traject aangaan gaat er altijd een gesprek met de ouders aan vooraf. Aan de hand van de vraag en situatie vervolgt de therapie daarna zonder de ouders erbij. Ik werk graag transparant en vanuit gelijkwaardigheid waardoor ik geen informatie achter de rug om van het kind bespreek met de ouders. 

Ik heb van nature een klik met kinderen en heb ruim ervaring in het werken met kinderen. Dit begint met oppassen en groeit door in het onderwijs, bso en zelfstandige projecten. 

Neem gerust contact op als je vragen hebt of benieuwd bent naar wat Gestalt-Art therapie jullie kan bieden!

bottom of page